iwantwin93 07.01.14 22:52
Mijn afscheid van het bestuursforum van Gminds:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
iwantwin93
Hey Draak en Geheim,

ik heb op 21-12-2013 bij ~Pino~ kenbaar gemaakt dat ik niet tevreden was in mijn huidige stam en gepolst of ik bij hen welkom zou zijn. Na een hoop heen en weer te sturen over mededelingen werdt een aantal dagen geleden duidelijk dat zij hier wel interesse in hebben.

Zodra dit duidelijk was ben ik op skype gegaan met EagleEye. en Kebabfish, en het zijn hele gezellig mensen. Iedereen in ~Pino~ overigens. Ik kan mij totaal in hun speelstijl vinden.

Je voelt het aankomen: ik ga dus de stam verlaten. In de aanvalsstop, zodat ik mijn verdediging op orde heb op het moment dat jullie besluiten mij aan te vallen.

Ik zweer dat ik mijn bestuurstaken serieus neem: ik misbruik mijn rechten niet om Gminds te ontwrichten, en informatie die ik heb (zoals de troepenaantallen van voormalig - US -) zal ik zeker niet doorspelen aan ~Pino~. De vv die ik heb van widowa zal ik aan Draakje doorgeven, zij kan dan een vervanger zoeken of het zelf doen. De hele periode dat ik in deze stam zit heb ik mij voor de stam ingezet, ik heb zelfs os gestuurd tegen ~Pino~, iets waar zij ook van op de hoogte waren. Zolang ik in een stam zit, speel ik ook voor die stam.

Mijn deelname aan Gminds houdt echter hier op. De belangrijkste reden is toch dat jullie simpelweg niet zijn zoals ik mij had voorgesteld. Afspraken zijn er om te maken, maar het aan de afspraken houden is soms wat lastig.. Ik heb het dan niet over de afspraken die we gaandeweg gemaakt hebben, maar de afspraken die ik met Geheim heb gemaakt als voorwaarden voor onze (inclusief mijn Co Dark) overstap. De overstap hebben wij dan ook samen besproken. De tweede reden is het gedoe om Choice. Ik heb mijn best gedaan te netwerken: er staan leugens op hun forums. Met eigen ogen gezien.. Daar wil ik niet bijhoren.

Ik ga een hoop mensen uit deze stam missen, dat wel. En helaas zal ik hen door ligging uiteindelijk ook wel moeten aanvallen. Dat vind ik spijtig..

Geheim, deze stam had al geen toekomst, het is al een plan B. Je eerste plan, mensen uitnodigen van "de lijst", was al mislukt.. Gminds van nu, hangt net zo slecht in elkaar als TLD van toen. Qua leden bedoel ik, qua organisatie is de opstelling van mb stam met hoofdstam inclusief het forum erg goed.

Ervan uitgaande jullie op deze manier voldoende geinformeerd te hebben,

iwan

Ps: reacties zijn welkom in pm


Mijn reactie op het stamforum van Gminds:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
iwantwin93
Beste stamleden van Gminds,

voor mij geldt: een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe stam. Ja, ik verlaat het hier.

De belangrijkste reden is dat ik niet langer overweg kan met mijn mede-bestuursgenoten. Een aantal afspraken die ik met Geheim gemaakt had toen ik toetrad tot deze stam, zijn niet doorgezet, helaas. Ik kan simpelweg niet langer achter dit bestuur staan, en zij waarschijnlijk ook niet achter mij.

Ik zal mij na het plaatsen van dit bericht bij ~Pino~ voegen. Ondersteuningen bij jullie zijn al weggehaald (ga ik zelf nodig hebben om jullie aanvallen op te vangen), de vv van widowa die ik heb geef ik straks door aan Draakje (die zorgt er vast goed voor ^^). De informatie die ik heb over deze stam zal ik niet doorgeven aan ~Pino~, dus in die zin blijft dat vertrouwelijk..

Ik betwijfel of jullie precies begrijpen waarom ik deze stap neem. De bedreigingen van ~Pino~ naar Gminds (Ja, die zijn er) zijn pas gekomen nadat ik contact met hen opgenomen heb om te joinen. Mochten jullie dat niet geloven kan ik dat bericht wel doorsturen. Ik ben dus geen vluchteling in die zin ;)

Ik ga een aantal mensen heel erg missen.. Helaas, maar waar. Het spijt mij ook te moeten vertellen dat door onze liggingen, er in de toekomst mensen slachtoffer van mij zullen moeten worden (want andere groeiruimte is er niet echt..) en dat vindt ik ook niet heel leuk. Maar, zo is het spel nu eenmaal.. Denk ik.

Er zijn geen persoonlijke wrijvingen tussen mij en de meeste leden, dus wat mij betreft kunnen we gewoon gezellig contact onderhouden zoals we gewend waren. Maar ik kan mij goed voorstellen dat jullie daar geen zin in hebben na deze actie ;)

Hopende jullie voldoende geïnformeerd te hebben,
iwantwin93

PS: Reacties zijn welkom in PM
Rondstuurbericht van Geheimzinnig naar heel Gminds naar aanleiding van mijn vertrek:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

Geheimzinnig 31.12.13 18:08
Beste mensen,

Helaas maar waar zijn we door een bestuurslid verraden. Iwan was het niet eens met bepaalde zaken binnen het bestuur. Het komt er feitelijk op neer dat alleen wat Iwan zegt en wil moet gebeuren. Helaas werkt het bij ons niet zo. Wij (Draakje en ik) werken liever in overleg met teamleden en nemen dan een besluit.

Een samenwerking met MC. en Add. heeft Iwan opzettelijk in de war gestuurd en info doorgespeeld naar ~Pino~. Dat hij pas een sol heeft gestuurd bewijst dus helemaal niets. Hij had info van ~Pino~ die je niet zomaar krijgt! Voor Add. hoeven we niet bang te zijn, die liggen te ver weg. Maar MC. komt er als serieuze dreiging bij.

Wij moeten het hier 5 weken zien vol te houden. Wellicht dat er dan hulp van een andere stam mogelijk is. Betekend dat we alle opties moeten gaan bekijken.

Een van de opties is de omliggende kleine stammen toevoegen in de vorm van een BG. Bijvoorbeeld N.B.K. - T.F. - JAF. - WJ - etc.

Ik weet dat het onze groei iets zal remmen maar elk dorpje dat we door hun kunnen laten voorzetten met OS is er een gewonnen. Vergeet niet dat er nu midden in ons cluster een zeer groot gevaar dreigt!

Denk graag mee in het belang van de stam. Dan maar een dorpje voor later bewaren als we ze nu goed kunnen gebruiken ;)

Ik wil dat minstens de helft van de stam (incl. MB stam) hiermee eens is.

Daarnaast missen we nu een bestuurslid. Mijn voorstel is kyokushin volwaardig bestuurslid te laten worden, de plaats inneemt van Iwan (behalve het verrader deel natuurlijk ;). Tevens zijn de overige functies van de stam nog niet ingevuld.

Wie wil de DEF coordinatie opzich nemen (liever zelfs twee mensen: Jomanan, aan de bak) en wie wil de OFF coordinatie opzich nemen?

We moeten nu meer dan ooit samenwerken en de stam op alle fronten met z'n alle hulp bieden! Denk mee! Doe mee! en vooral: alle hulp van buitenaf is welkom. Kijk daar ook met ons mee.

Wellicht is het nog te overwegen om de MB stam in de hoofdstam op te nemen. Is net even directer??

Let op!
Iwan is erg sterk in zijn communicatie. Mocht je PM met hem onderhouden: Meer dan de helft zijn leugens. Zijn vertrek naar onze grootste dreiging ~Pino~, de stagnatie in onderhandeling met MC. moet meer dan genoeg zeggen. Trap er niet in!

Ja, het blijft een spel en dit gebeurd en hoort er helaas bij. Maar ik vind deze streek, op bestuursniveau.... tja... hiervoor kom in nog een paar pagina's te kort. Zeer zeer zuur!

Hoe dan ook, ik ga alles eraan doen om mijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Zeker richting die verrader! Ik hoop en vertrouw erop dat jullie je hier ook extra voor willen inzetten. We geven niet zomaar op!!

Groet, Geheim

Ps. vergeet Iwan niet uit je vriendenlijst te halen!


Mijn bericht naar alle leden van Gminds en hun MB stam IMB. naar aanleiding van zijn rondschrijven, en naar aanleiding van de vele vragen over hoe het nou echt zit:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

iwantwin93 04.01.14 21:19
Naar aanleiding van de vele vragen naar het totale verhaal.

In het begin werd ik lid van de stam AEOM. Na een aantal suggesties te doen om de stam te verbeteren, werd ik gepromoveerd tot stamleider. In deze stam heb ik contact gekregen met Dark Tempts, een speler uit die stam waar ik het toen erg goed mee kon vinden: we zaten met veel dingen op één lijn. Na een kleine week ging de echte oprichter onaangekondigd op vakantie, en was meer dan 3 dagen niet online. Uiteraard is dit niet acceptabel voor een oprichter.. Na dit nog een dag door te laten gaan, heb ik toen besloten om AOEM te verlaten, en zelf een stam op te richten. Ik heb Dark Tempts toen gevraagd mijn mede-oprichter te worden.

Na een diepgaande discussie over de stamnaam, werd het TLD. In TLD speelden wij verder met de meesten van onze oud-stamgenoten, en nadat de oprichter van AEOM terugkwam, joinde ook hij onze stam. Het leiderschap was prettig verdeeld tussen mij en Dark Tempts.

Op een dag merkten wij op dat er een speler aan de rim erg snel groeide, en besloten wij daar eens nader onderzoek naar te doen. Het ging om Geheimzinnig.. Met amper 2k punten, had hij al meer dan 5k speer en 5k zwaard staan. Onze conclusie was snel getrokken: iemand anders ondersteunde hem, en gaf hem grondstoffen (dat verklaarde zijn groei wel). Na contact met dit Geheimzinnig persoon, werd uit zijn bericht duidelijk hoe zijn aard was: niet erg vriendelijk.

Na ongeveer anderhalve maand kwam Geheimzinnig met een bericht met daarin een voorstel om over te stappen naar Gminds. Een stam met op dat punt welgeteld één lid: Geheimzinnig zelf. Het bericht dat hij stuurde had hij verzonden naar een aantal personen uit het continent(waaronder ludi magister, jomanan, iwantwin93, pirattack, sir goldstrike
), die qua ligging aardig aansloten op zijn plan, en die qua punten vooral groot waren. Met een slap excuus dat hij onderzoek had gedaan naar de meest grote spelers, terwijl hij bij doorvragen geen idee had van de ervaring van welk van deze spelers dan ook. In dat bericht moest hij ook tweemaal verwijzen naar zijn eigen resultaten op wereld 27! Kwam nogal opschepperig over.

Na langdurig contact over zijn voorstel, heb ik veel informatie uit hem weten te slepen over zijn plannen. Punt is, dat ik de enige was die interesse in zijn plan leek te hebben (Volgens hem zelf). Ik heb ook contact gehad met alle andere geadressseerden, en zij hadden goede redenen om inderdaad geen interesse te hebben.

Toch had TLD op dat punt weinig potentie: veel kleinere spelers, zonder ervaring, en met veel te weinig troepen. Dark Tempts en ik hebben een vv-controle bij alle stamleden uitgevoerd, om te kijken hoeveel kans wij nog hadden in de situatie waarin wij waren. Daaruit kwamen slechts een klein aantal leden die de moeite waard waren om voor de toekomst te bewaren: white guardx, dso96, dd1811 en widowa.

Met eerder genoemde spelers zijn afspraken gemaakt om de overstap te overleven, alle andere spelers waren technisch simpelweg niet goed genoeg om deel te nemen aan het plan van Geheimzinnig. In eerste instantie was Dark Tempts niet goed genoeg voor Geheimzinnig, maar nu hij niemand anders kon krijgen, was mijn voorwaarde om hem mee te nemen, wel prima. Hij hoopte dat mijn overstap anderen zou overtuigen om óók mee te doen aan zijn plan.

Toen ik Geheimzinnig had verteld dat wij over zouden stappen (op voorwaarde dat ik een leidersrol zou krijgen), werd ineens duidelijk dat er een derde leider zou zijn: Draakje 58. Dit was tot die tijd nooit gecommuniceerd! Maar na contact met haar, leek zij veel betrouwbaarder als leider, dan Geheimzinnig, dus dit leek ons geen probleem.

Kort na mijn overstap stapte ook jomanan over naar Gminds. Op termijn werden ook spelers als Tupac Shakur toegelaten door meneer Geheim, dit voldeed al niet aan zijn plan om een stam van "elite speler" toe te laten. Hij liet steeds kleinere spelers toe na verloop van tijd. Het toppunt kwam toen 000000bjorn en Heer Bumba praktisch zonder overleg werden toegevoegd aan de stam: op dat moment qua positie een bizar besluit! Maarja, vriendjes uit het verleden van Geheimzinnig en Draakje 58. (Niks tegen bjorn en bumba persoonlijk verder, waren aardige mensen)

Het plan A van Geheimzinnig was in elk geval bruut mislukt: slechts 2 mensen van zijn lijstje waren hem gaan volgen. En ik daarvan niet als blind schaap, maar als iemand met een eigen wil.. Ik denk niet dat het zijn intentie ooit geweest is om iemand van die lijst het leiderschap aan te meten. De stam die er nu leeft, is dus vanaf het eerste begin al een versie B van zijn oorspronkelijke plan!

Toen kwam voor mij de eerste GROTE domper: Geheimzinnig en Draakje 58, de "elite" spelers van de stam, bleken niet te kunnen timen.. Ik haarhaal: ze konden niet TIMEN. Eén van de belangrijkste dingen op dit spel, al helemaal als je wil beweren dat je ervaring hebt en een "elite" speler bent, is TIMEN. Naast timen konden ze uiteraard dan ook niet snipen, cancelsnipen of backtimen. Ja: ze kenden de theorie, ze probeerden het heus wel. Maar ik heb het ze nooit zien lukken in de hele tijd dat ik bij Gminds zat. Nu ik niet meer Gminds zit, is het ze wel een paar keer gelukt. Maar of zij dat zelf waren, of een vv-er uit Choice.. Dat zullen we officieel wel nooit weten ;) Ik weet wel, dat Draakje 58 haar eigen cancelsnipes behoorlijk mislukt zijn.

Na deze teleurstellende ontdekking, heb ik hen geleerd om te timen op het minimale interval: 100 milliseconden. Dat was wel wat een stamgenoot van mij op zijn minst moest kunnen uiteraard. Ik heb het niet alleen hen geleerd: ook andere stamgenoten.

Na dit hele gebeuren, kwam jomanan onder vuur te liggen van EagleEye.. Nadat hij eerst zelf een inschattingsfout gemaakt had door zijn defence verkeerd te verspreiden, heb ik zijn account overgenomen. Bleek dat hij zijn defence naar de grootste dorpen had gestuurd, om juist díé te verdedigen, terwijl alle kleinere dorpen eerder overgenomen zouden worden en die onbeschermd stonden. Gevolg: alle kleinere dorpen zouden kosteloos overgenomen worden, en daardoor zou de os in de grotere dorpen verdwijnen. Een tactiek die grandioos zou falen natuurlijk..

Na mijn overname op dat account heb ik mij uit de naad gewerkt om alles weer in orde te krijgen. Uiteindelijk zijn er die eerse wave slechts 2 dorpen van de 7 verloren geweest, terwijl het zonder mijn tussenkomst 6 van de 7 geweest zou zijn. Vraag maar na bij EagleEye. wat hij van die acties vond.. Uiteindelijk heb ik gesnipet met 2k speer, en zelfs een edel gestopt door er een clear voor te timen als ondersteuning. (Ja, ze zijn slecht in verdediging.. Maar het is meer dan niets).

Deze acties werden door zowel Geheimzinnig als Draakje 58 beschreven als iets dat ze me niet na zouden doen. Pardon? Ja, ze zouden het me niet na doen. Juist.. GROTE teleurstelling nummer 2. Met hun ervaring had ik dit toch op zijn minst wel mogen verwachten?

Zoals Geheimzinnig jullie vertelde in zijn mooie boodschap na mijn overstap:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

Geheimzinnig 31.12.13 18:08
Beste mensen,

Helaas maar waar zijn we door een bestuurslid verraden. Iwan was het niet eens met bepaalde zaken binnen het bestuur. Het komt er feitelijk op neer dat alleen wat Iwan zegt en wil moet gebeuren. Helaas werkt het bij ons niet zo. Wij (Draakje en ik) werken liever in overleg met teamleden en nemen dan een besluit.

Een samenwerking met MC. en Add. heeft Iwan opzettelijk in de war gestuurd en info doorgespeeld naar ~Pino~. Dat hij pas een sol heeft gestuurd bewijst dus helemaal niets. Hij had info van ~Pino~ die je niet zomaar krijgt! Voor Add. hoeven we niet bang te zijn, die liggen te ver weg. Maar MC. komt er als serieuze dreiging bij.

Wij moeten het hier 5 weken zien vol te houden. Wellicht dat er dan hulp van een andere stam mogelijk is. Betekend dat we alle opties moeten gaan bekijken.

Een van de opties is de omliggende kleine stammen toevoegen in de vorm van een BG. Bijvoorbeeld N.B.K. - T.F. - JAF. - WJ - etc.

Ik weet dat het onze groei iets zal remmen maar elk dorpje dat we door hun kunnen laten voorzetten met OS is er een gewonnen. Vergeet niet dat er nu midden in ons cluster een zeer groot gevaar dreigt!

Denk graag mee in het belang van de stam. Dan maar een dorpje voor later bewaren als we ze nu goed kunnen gebruiken ;)

Ik wil dat minstens de helft van de stam (incl. MB stam) hiermee eens is.

Daarnaast missen we nu een bestuurslid. Mijn voorstel is kyokushin volwaardig bestuurslid te laten worden, de plaats inneemt van Iwan (behalve het verrader deel natuurlijk ;). Tevens zijn de overige functies van de stam nog niet ingevuld.

Wie wil de DEF coordinatie opzich nemen (liever zelfs twee mensen: Jomanan, aan de bak) en wie wil de OFF coordinatie opzich nemen?

We moeten nu meer dan ooit samenwerken en de stam op alle fronten met z'n alle hulp bieden! Denk mee! Doe mee! en vooral: alle hulp van buitenaf is welkom. Kijk daar ook met ons mee.

Wellicht is het nog te overwegen om de MB stam in de hoofdstam op te nemen. Is net even directer??

Let op!
Iwan is erg sterk in zijn communicatie. Mocht je PM met hem onderhouden: Meer dan de helft zijn leugens. Zijn vertrek naar onze grootste dreiging ~Pino~, de stagnatie in onderhandeling met MC. moet meer dan genoeg zeggen. Trap er niet in!

Ja, het blijft een spel en dit gebeurd en hoort er helaas bij. Maar ik vind deze streek, op bestuursniveau.... tja... hiervoor kom in nog een paar pagina's te kort. Zeer zeer zuur!

Hoe dan ook, ik ga alles eraan doen om mijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Zeker richting die verrader! Ik hoop en vertrouw erop dat jullie je hier ook extra voor willen inzetten. We geven niet zomaar op!!

Groet, Geheim

Ps. vergeet Iwan niet uit je vriendenlijst te halen!

Ik ben inderdaad erg sterk in communicatie. En ja, ik ben goed in manipuleren.. Maar leugens? Die maak ik niet. Leugens komen uiteindelijk altijd aan het licht, en dan krijg je reputatieschade.. Als ik jullie iets zou vertellen dat niet waar is, zouden jullie daar nooit achter komen. Dat is de manier waarop ik communiceer. Dus ja, het is volledig aan jullie persoonlijk of jullie mij wel of niet durven te vertrouwen.. Maar kom op, is dat niet altijd zo? Bij iedereen waar je contact mee hebt?

Geheimzinnig is zelf ook zeer goed in communiceren en in manipuleren. Ik zou jullie willen vragen minstens net zo goed bij hem op te letten, als bij mij..

Dat gezegd hebbende, zijn dat de enige dingen in zijn bericht waar ik het mee eens kan zijn.. Maar dat zal ik verder terzijde laten.

Zo in de eerste week van december werd ik (denk ik, heb dat bestuursforum niet meer dus weet de datum niet precies) Geheimzinnig zijn houding een beetje zat. Hij kwam steeds minder online, en reageerde dan erg slecht op bestuurszaken. Ook Draakje 58 werd dit enigszins zat, en samen zaten wij daarover te mopperen in ons skypegesprek. Ik was het na nog een dag zat, en heb Geheimzinnig daarover een PM gestuurd. Draakje 58 stond achter mijn besluit dit bericht te sturen, maar een dag later (en nadat zij contact had gehad met Geheimzinnig) zei zij ineens dat ik niet zo hard moest zijn naar hem toe. Ze veranderde ineens van houding, en koos zijn kant. Voor zover ik weet, was er geen reden voor deze plotselinge gedragsverandering, behalve haar blinde liefde voor haar vriendje Geheimzinnig.

Na mijn berichtje reageerde Geheimzinnig hierop door Draakje 58 het bericht door te sturen en naar haar te zeggen "Dit pik ik niet van dat snotjong" (Tja, ik ben dan wel de helft jonger dan hijzelf, en een derde van Draakje 58, als het niet meer is.. Maar toch..)

Je begrijpt: dat was niet het soort bericht wat ik van mijn medeleiders verwacht. In zijn reactie naar mij persoonlijk was hij gelukkig wel iets meer gekalmeerd, en ik kreeg inhoudelijk nog een redelijk bericht. Echter pas een dag later was de lucht geklaard van zijn kant. Het kwaad was echter al geschied: teleustelling 3.. De plostelinge verandering van kant van Draakje 58 en de opmerking (na zijn rare gedrag als leider) van Geheimzinnig.

Dark Tempts (chronologisch ben ik even kwijt wanneer dit was, ik denk na punt 2, en voor punt 3) kreeg het steeds drukker in zijn persoonlijke omgeving, en wilde stoppen met spelen.. Ik stelde voor dat wij zouden fuseren, en samen verder zouden spelen op mijn account. Hij vond dit een prima idee, en zo gingen wij van start. Draakje 58 en Geheimzinnig vonden dit uiteindelijk niet zo'n leuk idee: een extra speler op een bestuursaccount. Oeps, dit was niet wat ze gepland hadden. Wat mij betreft prima, ik kon het goed met hem vinden. In praktijk maakte dit geen verschil: ik hield hem al overal van op de hoogte. Dit was een afspraak die ik met hem had al sinds we overstapten uit TLD.

Nadat Dark een bericht had geplaatst (na de fusie) op het forum, werden gelijk onze rechten afgenomen. Vanaf dit moment is Dark minder gaan doen in het communicatieve aspect van het spel, en ben ik dat volledig alleen blijven doen. Hij las wel alle berichten mee, en heeft zelfs pm's beantwoord wanneer zij belangrijk waren en haast hadden. Niemand heeft onze samenwerking hierin ooit doorgehad, tot op het laatst. Vlak voor de overstap ging ik hem ook meer betrekken bij het communicatieve aspect, en op de dag van vandaag leven wij beiden met dezelfde taken op ons account: we farmen samen, we communiceren samen en we bouwen samen uit. Wij hebben beiden veel plezier in onze samenwerking hierin! (En dit vertel ik puur zodat jullie weten dat het gebeurd is)

Het één na grootste probleem in Gminds: afstel. Niet uitstel, maar afstel. Er werden veel dingen geopperd die gedaan moesten worden, op het bestuursforum, maar zelfs op het normale forum. Ik kan mij herrineren dat er een draak was die zei: "Voor vrijdag heb ik de do's en don'ts aangepast", waarna ik op zaterdagochtend 00.01 kon zeggen: en hoe staat het ermee? "Oeps, vergeten.. Doe het zondag" Waarna het pas maandag op het forum stond.

Tja, zijn do's en don'ts zo belangrijk? Misschien, misschien niet.. Het is wel een mooi voorbeeld. Een belangrijker voorbeeld?

(Inderdaad, dit komt van ná mijn overstap, maar wel van jullie forum)
Gminds - Draakje 58 op 02.01.2014 om 12:33 uur
Geheim gaat vandaag edel richtingen uit zetten, maar dat kan wel avond worden.

Deze edelrichtingen zijn echter nog altijd niet bekend bij jullie!

Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
Gminds - Draakje 58 op 01.01.2014 om 18:57 uur
Juist,

jongens, even de gemoederen tot rust, blind aanvallen heeft geen zin,we zullen het van onze oude tactiek moeten hebben, ons cluster schoonmaken en bij aanvallen ons goed verdedigen, alleen dan gaan we het redden,onze mb|db's krijgen een belangrijke taak, met het opschonen van het cluster, de grotere zou ik willen voorstellen toch zoveel mogelijk bb dorpen te edelen en ons cluster op die manier te dichten.

Een potdicht cluster ie nu eenmaal moeilijker te pakken dan een verdeeld.

Het gaat een hete strijd worden, maar ik wil dat we werken als een team.

Ik kom vanavond nog met een aantal voorstellen.

Aanvallen die eventueel binnen komen, moeten gelijk worden getagt en gemeld op het forum verdediging, als je niet weet hoe dat moet, zeg het dan nu, als je aanval binnen komt is het te laat, mocht je veel aanvallen binnen krijgen en je raakt het overzicht kwijt, geef dan vv aan mij, kan ik redden wat er te redden valt, ik heb vlemis op het acc Daizen 3 dagen van het lijf kunnen houden, met gemiddeld 90 aanvallen per dag, weliswaar met een hoop hulp, maar die hulp is er nu ook.
we zullen de heren laten zien dat we geen stelletje noobs zijn, ik mag me graag heel aardig voordoen, maar er zit ook een hele andere kant aan dit Draakje.

Verder wil ik graag weten wie van jullie goed kan snipen, zodat we de treinen op die manier kunnen pakken.


Met vriendelijke groet,
Draakje 58
Soft Sweet and lots of Fun

(In de spoiler het hele bericht)
Gminds - Draakje 58 op 01.01.2014 om 18:57 uur
(..) Ik kom vanavond nog met een aantal voorstellen. (..)

Wie van jullie heeft er al iets van deze voorstellen gezien dan? Dit bewijst zo goed wat ik probeer te zeggen..

Een nog belangrijkere voor mijn overstap was dat Draakje 58 en Geheimzinnig zich blindstaarden op Choice. Het is best een goede stam, en er zitten zeker ervaren spelers op.. Maar ze liggen ver weg. Het duurt écht nog een tijdje voor ze onderin C64, bovenin C74 een zinnige partner worden. Helaas maar waar, letten zij hierdoor minder op mogelijke partners om ons heen. Mc. is mede hierdoor als bondgenoot afgewezen in een verleden, en in tegenstelling tot Geheimzinnig heb ik altijd goed contact met hun leider weten te houden.

In zoverre had hij gelijk dat ik een samenwerking met hen spaak heb gelopen: ik had Mc. reeds op de hoogte gebracht van het feit dat ik Gminds zou verlaten, zodat zij hier rekening mee konden houden in hun toekomstplannen. Verder heb ik hen op geen enkele wijze beïnvloed daarin.

Alle kennis die Draakje 58 heeft van wat er om ons heen op de kaart gebeurd, komt bij de stamskype van Choice vandaan, waar zij ingewijd is. In die zin is zij ofwel een goede spion daar, ofwel een slaaf van Choice. Ik gok op dat laatste. Overigens dd1811, vind jij het leuk om "slaaf van Draakje 58, de MB van Choice" genoemd te worden?

Dit wordt alleen maar bewezen door de meerdere vv's die FallenAngel voor haar gedaan heeft! Dat doen zij echt niet voor Gminds, maar voor de goede wil van hun slavin.. En tuurlijk ontkennen ze dat!

Nadat mirjeta, MB van Kebabfish, Heer Bumba aanviel, had ik een goede reden om contact op te nemen met Kebabfish. Altijd goed om een reden te hebben voor contact met dergelijke vissen (grappig, gezien zijn naam..). Ik kan zeggen: hij smaakt niet naar een broodje Kebab hoor.. Want waar blijft de vis dan?

In eerste instantie had ik geen plannen voor dat contact. Maar toen ik mij steeds erger begon te ergeren aan de houding van Geheimzinnig en Draakje 58, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem aangeboden om over te stappen.

Ondertussen was er ook een gesprek tussen Geheimzinnig en Kebabfish. Ik doel op het gesprek dat ook bij de oorlogsverklaring werd gequote door Kebabfish. Geheimzinnig vond het blijkbaar niet nodig om op tijd te reageren. Niet dat mij dat toen nog iets uitmaakte: mijn besluit was al genomen.

Mijn issues met Draakje 58 en Geheimzinnig heb ik ook met hen bespreekbaar gemaakt. Dit staat op hun bestuursforum in het topic "Wrijvingen". Van mijn part mag dat hele topic openbaar gemaakt worden. Na hun -oppervlakkige- reacties, heb ik het definitieve besluit genomen om weg te gaan, zoals Draakje 58 suggereerde in één van haar antwoorden: "Je kunt weg gaan, niemand zal je tegenhouden.."

Wij (Dark en ik) hadden de beste intenties met Gminds, en hebben ons ingezet voor de stam zolang wij er in zaten. Toch werd het ons wel lastig gemaakt door jullie leiders, en wij zijn hen dan ook spuugzat. Wij zagen geen andere uitweg dan de stam achter te laten.. Of we konden ten onder gaan aan de talloze misstappen van jullie leiders. ~Pino~ was simpelweg de beste optie, gezien onze ligging. En ik moet zeggen: het bevalt prima. Aardige gasten, erg behulpzaam, en prima samenwerking. Alles pakt beter uit dan gehoopt.

Gezien een aantal van jullie ontevreden was met ons korte antwoord, is hier het langere antwoord..

Enneh..
3-woorden spel
LaSjenkie: (..) Ook
flop1001: Deed de boer
Draakje 58: iwan een luier
Hemto: om want schijtlaarzen
Draakje 58: en verraders hebben
LaSjenkie: geen eer. Daarom
h00ligan3: mag je nooit
LaSjenkie: Mensen vertrouwen die
h00ligan3: zonder te aarzelen
LaSjenkie: de stam veraden
Hemto: en overlopen naar
LaSjenkie: de vijand. vuil
h00ligan3: ondergoed is niet
Draakje 58: luiers zijn het

Dat is dus niet lief he? Want in hoeverre ben ik verraden, als ik meedeed aan een mislukt plan B? Met leiders die zich niet aan beloften en afspraken houden?

iwan
Hierna plaatste Geheimzinnig het volgende bericht op hun forum:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
Geheimzinnig
Beste mensen,

De meeste hebben in tussen de brief van iwantwin93 gelezen. Inhoudelijk zal ik maar een paar opmerkingen van mijn kant plaatsen. Hetgeen ik niet vertel en je wilt er meer over weten: gewoon vragen! Hiervoor stond ik en sta ik altijd open.

De start van Gminds had een eeste plan A: elite. Helaas is dat niet gelukt. Dit werd dan ook plan B. Soms moet je concessies doen. Hiervan was iwantwin93 vanaf het begin: deelnemer en leider aan. Hoe dan ook is dit Gminds vandaag de dag. Hierin zitten vele leuke en gezellige mensen. Naar mijn idee helemaal niets mis mee!

Het niet kunnen Timen is lol :)
Was in het begin op een oude laptop waarop het niet lukte de juiste tools /Operation System te installeren. Vraag maar aan spelers die op W36 spelen, alwaar ik met maar 1 kans een cancel-snipe neerzet binnen de 100ms. Niemand speelt 7 jaar en mio accounts zonder de nodige skills te hebben. Dat lijkt me een feit.

Over Dark Tempts:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
Fusie Dark Tempts (gesloten)

Pagina: >1< [2]
iwantwin93 op 27.11.2013 om 17:14 uurBedanken Citaat Bewerken
Hey hey,

ik ga met Dark Tempts fuseren. Hij heeft te weinig tijd om nog op zichzelf door te spelen, en daarom hebben wij dit besloten.

Geen angst dat dit iets betekend voor de leiding, hoewel ik zijn dorpen overneem, zal hij geen actieve rol gaan spelen op mijn account.

iwantwin93
Draakje 58 op 27.11.2013 om 17:46 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

Betekend dat,dat hij stopt?
iwantwin93 op 27.11.2013 om 18:22 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

Naja, half.. Hij zal wel af en toe inloggen, maar niet actief zich bemoeien met dingen..

Ik denk dat hij na een week of 2 het wel gezien heeft en definitief stopt. Voor nu neem ik mooi zijn dorpen over, en wat mij betreft houdt ik me aan de afspraak met hem, maar ik heb de verwachting dat hij het snel zat is.
Geheimzinnig op 27.11.2013 om 21:44 uurCitaat Bewerken Verwijderen
Ok, we zullen zien hoe het loopt.
Mocht je nog van die twee dorpjes in mijn cluster af willen.... :P ;)
iwantwin93 op 27.11.2013 om 21:46 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

Haha, niet echt:) Ik zie helemaal voor me hoe ik daar full def van maak en dat we daar ooit veel plezier van gaan hebben dat ik middenin je lig met een paar dorpen.. :D
Draakje 58 op 27.11.2013 om 22:19 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

ik heb wel een kanttekening, als bestuurslid heb jij inzage in alle info, kun je het zo regelen dat als hij on line gaat je dat afschermt, ik zou niet weten hoe, maar ik zag je vanavond toveren met mijn computer dus ik sta nergens meer van te kijken.
Geheimzinnig op 27.11.2013 om 22:20 uurCitaat Bewerken Verwijderen

Helaas kan dat niet. Alleen door elke keer zijn rechten af te staan!
Draakje 58 op 27.11.2013 om 22:25 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

Dan zal dat echt moeten, ben ik bang, of heb jij een andere mening geheim?
Geheimzinnig op 27.11.2013 om 22:36 uurCitaat Bewerken Verwijderen

Ik heb er onvoldoende bij stilgestaan. Komt omdat ik achter loopt op de inrichting van de stam. O.a. onderdeel van stam afspraken is bijvoorbeeld:

- bestuursleden geven alleen vv af aan een ander bestuurslid. In noodgevallen wordt een bestuurslid gedegradeerd in zijn/haar rechten, tot hij/zij zelf weer terug is.

Met een fusie betekend dit dat een co integer en vooral heel erg te betrouwbaar moet zijn. Ook al neemt hij/zij geen deel aan de bestuursfunctie! Dit betekend dat er buiten de stamforum een tweede info kanaal ingericht moet worden alwaar wij zeker weten met de juiste persoon te praten.

Ik vind het de situatie, het besturen, wel wat omslachtiger maken ...
iwantwin93 op 27.11.2013 om 22:51 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

No stress, heb er over nagedacht :) Ik fuseer met hem, en ik denk niet dat het er ooit van komt dat hij mn wachtwoord krijgt.. Als dat plan veranderd horen jullie het wel ;)

Dat bedoelde ik met "zal hij geen actieve rol gaan spelen"
Geheimzinnig op 27.11.2013 om 23:11 uurCitaat Bewerken Verwijderen

.... O, je bedoel gewoon: je gaat hem zonder slag of stoot overnemen :P
iwantwin93 op 27.11.2013 om 23:13 uurBedanken Citaat Bewerken Verwijderen

Ja, soort vanXD Maar voorlopig onder de noemer fusie :D

Wat kan ik hier nu nog over zeggen... Ik had het moeten zien aankomen???

Bah, ik ga dit verder niet verdedigen. De meeste mensen hebben vaak contact met mij gehad: trek je eigen conclusie over wat voor een persoon ik ben. Door de contacten die we persoonlijk of via forum hebben gehad. Niet via wat makkelijke woorden.

Nogmaals: vraag als je iets wilt weten!
Ik ben Geheim, maar die heb ik voor stamgenoten, stam gerelateerd, :P niet!

Helaas moet ik wel concluderen dat we in deze stam meerdere mensen hebben die info doorspelen naar iwantwin93. Wederom typerend voor de manier van spelen.

Groet, Geheim


Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

iwantwin93 04.01.14 21:17
Naar aanleiding van de vele vragen naar het totale verhaal.

In het begin werd ik lid van de stam AEOM. Na een aantal suggesties te doen om de stam te verbeteren, werd ik gepromoveerd tot stamleider. In deze stam heb ik contact gekregen met Dark Tempts, een speler uit die stam waar ik het toen erg goed mee kon vinden: we zaten met veel dingen op één lijn. Na een kleine week ging de echte oprichter onaangekondigd op vakantie, en was meer dan 3 dagen niet online. Uiteraard is dit niet acceptabel voor een oprichter.. Na dit nog een dag door te laten gaan, heb ik toen besloten om AOEM te verlaten, en zelf een stam op te richten. Ik heb Dark Tempts toen gevraagd mijn mede-oprichter te worden.

Na een diepgaande discussie over de stamnaam, werd het TLD. In TLD speelden wij verder met de meesten van onze oud-stamgenoten, en nadat de oprichter van AEOM terugkwam, joinde ook hij onze stam. Het leiderschap was prettig verdeeld tussen mij en Dark Tempts.

Op een dag merkten wij op dat er een speler aan de rim erg snel groeide, en besloten wij daar eens nader onderzoek naar te doen. Het ging om Geheimzinnig.. Met amper 2k punten, had hij al meer dan 5k speer en 5k zwaard staan. Onze conclusie was snel getrokken: iemand anders ondersteunde hem, en gaf hem grondstoffen (dat verklaarde zijn groei wel). Na contact met dit Geheimzinnig persoon, werd uit zijn bericht duidelijk hoe zijn aard was: niet erg vriendelijk.

Na ongeveer anderhalve maand kwam Geheimzinnig met een bericht met daarin een voorstel om over te stappen naar Gminds. Een stam met op dat punt welgeteld één lid: Geheimzinnig zelf. Het bericht dat hij stuurde had hij verzonden naar een aantal personen uit het continent(waaronder ludi magister, jomanan, iwantwin93, pirattack, sir goldstrike
), die qua ligging aardig aansloten op zijn plan, en die qua punten vooral groot waren. Met een slap excuus dat hij onderzoek had gedaan naar de meest grote spelers, terwijl hij bij doorvragen geen idee had van de ervaring van welk van deze spelers dan ook. In dat bericht moest hij ook tweemaal verwijzen naar zijn eigen resultaten op wereld 27! Kwam nogal opschepperig over.

Na langdurig contact over zijn voorstel, heb ik veel informatie uit hem weten te slepen over zijn plannen. Punt is, dat ik de enige was die interesse in zijn plan leek te hebben (Volgens hem zelf). Ik heb ook contact gehad met alle andere geadressseerden, en zij hadden goede redenen om inderdaad geen interesse te hebben.

Toch had TLD op dat punt weinig potentie: veel kleinere spelers, zonder ervaring, en met veel te weinig troepen. Dark Tempts en ik hebben een vv-controle bij alle stamleden uitgevoerd, om te kijken hoeveel kans wij nog hadden in de situatie waarin wij waren. Daaruit kwamen slechts een klein aantal leden die de moeite waard waren om voor de toekomst te bewaren: white guardx, dso96, dd1811 en widowa.

Met eerder genoemde spelers zijn afspraken gemaakt om de overstap te overleven, alle andere spelers waren technisch simpelweg niet goed genoeg om deel te nemen aan het plan van Geheimzinnig. In eerste instantie was Dark Tempts niet goed genoeg voor Geheimzinnig, maar nu hij niemand anders kon krijgen, was mijn voorwaarde om hem mee te nemen, wel prima. Hij hoopte dat mijn overstap anderen zou overtuigen om óók mee te doen aan zijn plan.

Toen ik Geheimzinnig had verteld dat wij over zouden stappen (op voorwaarde dat ik een leidersrol zou krijgen), werd ineens duidelijk dat er een derde leider zou zijn: Draakje 58. Dit was tot die tijd nooit gecommuniceerd! Maar na contact met haar, leek zij veel betrouwbaarder als leider, dan Geheimzinnig, dus dit leek ons geen probleem.

Kort na mijn overstap stapte ook jomanan over naar Gminds. Op termijn werden ook spelers als Tupac Shakur toegelaten door meneer Geheim, dit voldeed al niet aan zijn plan om een stam van "elite speler" toe te laten. Hij liet steeds kleinere spelers toe na verloop van tijd. Het toppunt kwam toen 000000bjorn en Heer Bumba praktisch zonder overleg werden toegevoegd aan de stam: op dat moment qua positie een bizar besluit! Maarja, vriendjes uit het verleden van Geheimzinnig en Draakje 58. (Niks tegen bjorn en bumba persoonlijk verder, waren aardige mensen)

Het plan A van Geheimzinnig was in elk geval bruut mislukt: slechts 2 mensen van zijn lijstje waren hem gaan volgen. En ik daarvan niet als blind schaap, maar als iemand met een eigen wil.. Ik denk niet dat het zijn intentie ooit geweest is om iemand van die lijst het leiderschap aan te meten. De stam die er nu leeft, is dus vanaf het eerste begin al een versie B van zijn oorspronkelijke plan!

Toen kwam voor mij de eerste GROTE domper: Geheimzinnig en Draakje 58, de "elite" spelers van de stam, bleken niet te kunnen timen.. Ik haarhaal: ze konden niet TIMEN. Eén van de belangrijkste dingen op dit spel, al helemaal als je wil beweren dat je ervaring hebt en een "elite" speler bent, is TIMEN. Naast timen konden ze uiteraard dan ook niet snipen, cancelsnipen of backtimen. Ja: ze kenden de theorie, ze probeerden het heus wel. Maar ik heb het ze nooit zien lukken in de hele tijd dat ik bij Gminds zat. Nu ik niet meer Gminds zit, is het ze wel een paar keer gelukt. Maar of zij dat zelf waren, of een vv-er uit Choice.. Dat zullen we officieel wel nooit weten ;) Ik weet wel, dat Draakje 58 haar eigen cancelsnipes behoorlijk mislukt zijn.

Na deze teleurstellende ontdekking, heb ik hen geleerd om te timen op het minimale interval: 100 milliseconden. Dat was wel wat een stamgenoot van mij op zijn minst moest kunnen uiteraard. Ik heb het niet alleen hen geleerd: ook andere stamgenoten.

Na dit hele gebeuren, kwam jomanan onder vuur te liggen van EagleEye.. Nadat hij eerst zelf een inschattingsfout gemaakt had door zijn defence verkeerd te verspreiden, heb ik zijn account overgenomen. Bleek dat hij zijn defence naar de grootste dorpen had gestuurd, om juist díé te verdedigen, terwijl alle kleinere dorpen eerder overgenomen zouden worden en die onbeschermd stonden. Gevolg: alle kleinere dorpen zouden kosteloos overgenomen worden, en daardoor zou de os in de grotere dorpen verdwijnen. Een tactiek die grandioos zou falen natuurlijk..

Na mijn overname op dat account heb ik mij uit de naad gewerkt om alles weer in orde te krijgen. Uiteindelijk zijn er die eerse wave slechts 2 dorpen van de 7 verloren geweest, terwijl het zonder mijn tussenkomst 6 van de 7 geweest zou zijn. Vraag maar na bij EagleEye. wat hij van die acties vond.. Uiteindelijk heb ik gesnipet met 2k speer, en zelfs een edel gestopt door er een clear voor te timen als ondersteuning. (Ja, ze zijn slecht in verdediging.. Maar het is meer dan niets).

Deze acties werden door zowel Geheimzinnig als Draakje 58 beschreven als iets dat ze me niet na zouden doen. Pardon? Ja, ze zouden het me niet na doen. Juist.. GROTE teleurstelling nummer 2. Met hun ervaring had ik dit toch op zijn minst wel mogen verwachten?

Zoals Geheimzinnig jullie vertelde in zijn mooie boodschap na mijn overstap:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

Geheimzinnig 31.12.13 18:08
Beste mensen,

Helaas maar waar zijn we door een bestuurslid verraden. Iwan was het niet eens met bepaalde zaken binnen het bestuur. Het komt er feitelijk op neer dat alleen wat Iwan zegt en wil moet gebeuren. Helaas werkt het bij ons niet zo. Wij (Draakje en ik) werken liever in overleg met teamleden en nemen dan een besluit.

Een samenwerking met MC. en Add. heeft Iwan opzettelijk in de war gestuurd en info doorgespeeld naar ~Pino~. Dat hij pas een sol heeft gestuurd bewijst dus helemaal niets. Hij had info van ~Pino~ die je niet zomaar krijgt! Voor Add. hoeven we niet bang te zijn, die liggen te ver weg. Maar MC. komt er als serieuze dreiging bij.

Wij moeten het hier 5 weken zien vol te houden. Wellicht dat er dan hulp van een andere stam mogelijk is. Betekend dat we alle opties moeten gaan bekijken.

Een van de opties is de omliggende kleine stammen toevoegen in de vorm van een BG. Bijvoorbeeld N.B.K. - T.F. - JAF. - WJ - etc.

Ik weet dat het onze groei iets zal remmen maar elk dorpje dat we door hun kunnen laten voorzetten met OS is er een gewonnen. Vergeet niet dat er nu midden in ons cluster een zeer groot gevaar dreigt!

Denk graag mee in het belang van de stam. Dan maar een dorpje voor later bewaren als we ze nu goed kunnen gebruiken ;)

Ik wil dat minstens de helft van de stam (incl. MB stam) hiermee eens is.

Daarnaast missen we nu een bestuurslid. Mijn voorstel is kyokushin volwaardig bestuurslid te laten worden, de plaats inneemt van Iwan (behalve het verrader deel natuurlijk ;). Tevens zijn de overige functies van de stam nog niet ingevuld.

Wie wil de DEF coordinatie opzich nemen (liever zelfs twee mensen: Jomanan, aan de bak) en wie wil de OFF coordinatie opzich nemen?

We moeten nu meer dan ooit samenwerken en de stam op alle fronten met z'n alle hulp bieden! Denk mee! Doe mee! en vooral: alle hulp van buitenaf is welkom. Kijk daar ook met ons mee.

Wellicht is het nog te overwegen om de MB stam in de hoofdstam op te nemen. Is net even directer??

Let op!
Iwan is erg sterk in zijn communicatie. Mocht je PM met hem onderhouden: Meer dan de helft zijn leugens. Zijn vertrek naar onze grootste dreiging ~Pino~, de stagnatie in onderhandeling met MC. moet meer dan genoeg zeggen. Trap er niet in!

Ja, het blijft een spel en dit gebeurd en hoort er helaas bij. Maar ik vind deze streek, op bestuursniveau.... tja... hiervoor kom in nog een paar pagina's te kort. Zeer zeer zuur!

Hoe dan ook, ik ga alles eraan doen om mijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Zeker richting die verrader! Ik hoop en vertrouw erop dat jullie je hier ook extra voor willen inzetten. We geven niet zomaar op!!

Groet, Geheim

Ps. vergeet Iwan niet uit je vriendenlijst te halen!

Ik ben inderdaad erg sterk in communicatie. En ja, ik ben goed in manipuleren.. Maar leugens? Die maak ik niet. Leugens komen uiteindelijk altijd aan het licht, en dan krijg je reputatieschade.. Als ik jullie iets zou vertellen dat niet waar is, zouden jullie daar nooit achter komen. Dat is de manier waarop ik communiceer. Dus ja, het is volledig aan jullie persoonlijk of jullie mij wel of niet durven te vertrouwen.. Maar kom op, is dat niet altijd zo? Bij iedereen waar je contact mee hebt?

Geheimzinnig is zelf ook zeer goed in communiceren en in manipuleren. Ik zou jullie willen vragen minstens net zo goed bij hem op te letten, als bij mij..

Dat gezegd hebbende, zijn dat de enige dingen in zijn bericht waar ik het mee eens kan zijn.. Maar dat zal ik verder terzijde laten.

Zo in de eerste week van december werd ik (denk ik, heb dat bestuursforum niet meer dus weet de datum niet precies) Geheimzinnig zijn houding een beetje zat. Hij kwam steeds minder online, en reageerde dan erg slecht op bestuurszaken. Ook Draakje 58 werd dit enigszins zat, en samen zaten wij daarover te mopperen in ons skypegesprek. Ik was het na nog een dag zat, en heb Geheimzinnig daarover een PM gestuurd. Draakje 58 stond achter mijn besluit dit bericht te sturen, maar een dag later (en nadat zij contact had gehad met Geheimzinnig) zei zij ineens dat ik niet zo hard moest zijn naar hem toe. Ze veranderde ineens van houding, en koos zijn kant. Voor zover ik weet, was er geen reden voor deze plotselinge gedragsverandering, behalve haar blinde liefde voor haar vriendje Geheimzinnig.

Na mijn berichtje reageerde Geheimzinnig hierop door Draakje 58 het bericht door te sturen en naar haar te zeggen "Dit pik ik niet van dat snotjong" (Tja, ik ben dan wel de helft jonger dan hijzelf, en een derde van Draakje 58, als het niet meer is.. Maar toch..)

Je begrijpt: dat was niet het soort bericht wat ik van mijn medeleiders verwacht. In zijn reactie naar mij persoonlijk was hij gelukkig wel iets meer gekalmeerd, en ik kreeg inhoudelijk nog een redelijk bericht. Echter pas een dag later was de lucht geklaard van zijn kant. Het kwaad was echter al geschied: teleustelling 3.. De plostelinge verandering van kant van Draakje 58 en de opmerking (na zijn rare gedrag als leider) van Geheimzinnig.

Dark Tempts (chronologisch ben ik even kwijt wanneer dit was, ik denk na punt 2, en voor punt 3) kreeg het steeds drukker in zijn persoonlijke omgeving, en wilde stoppen met spelen.. Ik stelde voor dat wij zouden fuseren, en samen verder zouden spelen op mijn account. Hij vond dit een prima idee, en zo gingen wij van start. Draakje 58 en Geheimzinnig vonden dit uiteindelijk niet zo'n leuk idee: een extra speler op een bestuursaccount. Oeps, dit was niet wat ze gepland hadden. Wat mij betreft prima, ik kon het goed met hem vinden. In praktijk maakte dit geen verschil: ik hield hem al overal van op de hoogte. Dit was een afspraak die ik met hem had al sinds we overstapten uit TLD.

Nadat Dark een bericht had geplaatst (na de fusie) op het forum, werden gelijk onze rechten afgenomen. Vanaf dit moment is Dark minder gaan doen in het communicatieve aspect van het spel, en ben ik dat volledig alleen blijven doen. Hij las wel alle berichten mee, en heeft zelfs pm's beantwoord wanneer zij belangrijk waren en haast hadden. Niemand heeft onze samenwerking hierin ooit doorgehad, tot op het laatst. Vlak voor de overstap ging ik hem ook meer betrekken bij het communicatieve aspect, en op de dag van vandaag leven wij beiden met dezelfde taken op ons account: we farmen samen, we communiceren samen en we bouwen samen uit. Wij hebben beiden veel plezier in onze samenwerking hierin! (En dit vertel ik puur zodat jullie weten dat het gebeurd is)

Het één na grootste probleem in Gminds: afstel. Niet uitstel, maar afstel. Er werden veel dingen geopperd die gedaan moesten worden, op het bestuursforum, maar zelfs op het normale forum. Ik kan mij herrineren dat er een draak was die zei: "Voor vrijdag heb ik de do's en don'ts aangepast", waarna ik op zaterdagochtend 00.01 kon zeggen: en hoe staat het ermee? "Oeps, vergeten.. Doe het zondag" Waarna het pas maandag op het forum stond.

Tja, zijn do's en don'ts zo belangrijk? Misschien, misschien niet.. Het is wel een mooi voorbeeld. Een belangrijker voorbeeld?

(Inderdaad, dit komt van ná mijn overstap, maar wel van jullie forum)
Gminds - Draakje 58 op 02.01.2014 om 12:33 uur
Geheim gaat vandaag edel richtingen uit zetten, maar dat kan wel avond worden.

Deze edelrichtingen zijn echter nog altijd niet bekend bij jullie!

Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
Gminds - Draakje 58 op 01.01.2014 om 18:57 uur
Juist,

jongens, even de gemoederen tot rust, blind aanvallen heeft geen zin,we zullen het van onze oude tactiek moeten hebben, ons cluster schoonmaken en bij aanvallen ons goed verdedigen, alleen dan gaan we het redden,onze mb|db's krijgen een belangrijke taak, met het opschonen van het cluster, de grotere zou ik willen voorstellen toch zoveel mogelijk bb dorpen te edelen en ons cluster op die manier te dichten.

Een potdicht cluster ie nu eenmaal moeilijker te pakken dan een verdeeld.

Het gaat een hete strijd worden, maar ik wil dat we werken als een team.

Ik kom vanavond nog met een aantal voorstellen.

Aanvallen die eventueel binnen komen, moeten gelijk worden getagt en gemeld op het forum verdediging, als je niet weet hoe dat moet, zeg het dan nu, als je aanval binnen komt is het te laat, mocht je veel aanvallen binnen krijgen en je raakt het overzicht kwijt, geef dan vv aan mij, kan ik redden wat er te redden valt, ik heb vlemis op het acc Daizen 3 dagen van het lijf kunnen houden, met gemiddeld 90 aanvallen per dag, weliswaar met een hoop hulp, maar die hulp is er nu ook.
we zullen de heren laten zien dat we geen stelletje noobs zijn, ik mag me graag heel aardig voordoen, maar er zit ook een hele andere kant aan dit Draakje.

Verder wil ik graag weten wie van jullie goed kan snipen, zodat we de treinen op die manier kunnen pakken.


Met vriendelijke groet,
Draakje 58
Soft Sweet and lots of Fun

(In de spoiler het hele bericht)
Gminds - Draakje 58 op 01.01.2014 om 18:57 uur
(..) Ik kom vanavond nog met een aantal voorstellen. (..)

Wie van jullie heeft er al iets van deze voorstellen gezien dan? Dit bewijst zo goed wat ik probeer te zeggen..

Een nog belangrijkere voor mijn overstap was dat Draakje 58 en Geheimzinnig zich blindstaarden op Choice. Het is best een goede stam, en er zitten zeker ervaren spelers op.. Maar ze liggen ver weg. Het duurt écht nog een tijdje voor ze onderin C64, bovenin C74 een zinnige partner worden. Helaas maar waar, letten zij hierdoor minder op mogelijke partners om ons heen. Mc. is mede hierdoor als bondgenoot afgewezen in een verleden, en in tegenstelling tot Geheimzinnig heb ik altijd goed contact met hun leider weten te houden.

In zoverre had hij gelijk dat ik een samenwerking met hen spaak heb gelopen: ik had Mc. reeds op de hoogte gebracht van het feit dat ik Gminds zou verlaten, zodat zij hier rekening mee konden houden in hun toekomstplannen. Verder heb ik hen op geen enkele wijze beïnvloed daarin.

Alle kennis die Draakje 58 heeft van wat er om ons heen op de kaart gebeurd, komt bij de stamskype van Choice vandaan, waar zij ingewijd is. In die zin is zij ofwel een goede spion daar, ofwel een slaaf van Choice. Ik gok op dat laatste. Overigens dd1811, vind jij het leuk om "slaaf van Draakje 58, de MB van Choice" genoemd te worden?

Dit wordt alleen maar bewezen door de meerdere vv's die FallenAngel voor haar gedaan heeft! Dat doen zij echt niet voor Gminds, maar voor de goede wil van hun slavin.. En tuurlijk ontkennen ze dat!

Nadat mirjeta, MB van Kebabfish, Heer Bumba aanviel, had ik een goede reden om contact op te nemen met Kebabfish. Altijd goed om een reden te hebben voor contact met dergelijke vissen (grappig, gezien zijn naam..). Ik kan zeggen: hij smaakt niet naar een broodje Kebab hoor.. Want waar blijft de vis dan?

In eerste instantie had ik geen plannen voor dat contact. Maar toen ik mij steeds erger begon te ergeren aan de houding van Geheimzinnig en Draakje 58, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem aangeboden om over te stappen.

Ondertussen was er ook een gesprek tussen Geheimzinnig en Kebabfish. Ik doel op het gesprek dat ook bij de oorlogsverklaring werd gequote door Kebabfish. Geheimzinnig vond het blijkbaar niet nodig om op tijd te reageren. Niet dat mij dat toen nog iets uitmaakte: mijn besluit was al genomen.

Mijn issues met Draakje 58 en Geheimzinnig heb ik ook met hen bespreekbaar gemaakt. Dit staat op hun bestuursforum in het topic "Wrijvingen". Van mijn part mag dat hele topic openbaar gemaakt worden. Na hun -oppervlakkige- reacties, heb ik het definitieve besluit genomen om weg te gaan, zoals Draakje 58 suggereerde in één van haar antwoorden: "Je kunt weg gaan, niemand zal je tegenhouden.."

Wij (Dark en ik) hadden de beste intenties met Gminds, en hebben ons ingezet voor de stam zolang wij er in zaten. Toch werd het ons wel lastig gemaakt door jullie leiders, en wij zijn hen dan ook spuugzat. Wij zagen geen andere uitweg dan de stam achter te laten.. Of we konden ten onder gaan aan de talloze misstappen van jullie leiders. ~Pino~ was simpelweg de beste optie, gezien onze ligging. En ik moet zeggen: het bevalt prima. Aardige gasten, erg behulpzaam, en prima samenwerking. Alles pakt beter uit dan gehoopt.

Gezien een aantal van jullie ontevreden was met ons korte antwoord, is hier het langere antwoord..

Enneh..
3-woorden spel
LaSjenkie: (..) Ook
flop1001: Deed de boer
Draakje 58: iwan een luier
Hemto: om want schijtlaarzen
Draakje 58: en verraders hebben
LaSjenkie: geen eer. Daarom
h00ligan3: mag je nooit
LaSjenkie: Mensen vertrouwen die
h00ligan3: zonder te aarzelen
LaSjenkie: de stam veraden
Hemto: en overlopen naar
LaSjenkie: de vijand. vuil
h00ligan3: ondergoed is niet
Draakje 58: luiers zijn het

Dat is dus niet lief he? Want in hoeverre ben ik verraden, als ik meedeed aan een mislukt plan B? Met leiders die zich niet aan beloften en afspraken houden?

iwan


Naar aanleiding van wat Geheimzinnig op het forum plaatste, stuurde ik hem het volgende bericht: (Leuk om te weten: hij plaatste het op het forum zoals ik verzocht)
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

iwantwin93 04.01.14 22:50
Als je dat bestuurstopic over de fusie op het forum plaatst, wil je dan zo eerlijk zin om mijn berichtje ook daar te plaatsen? Mag je rechtstreeks quoten!

Als je het niet doet, stuur ik het gewoon weer rond naar iedereen.. ;) Maar dat wordt zo'n spam voor iedereen :P

Beste iedereen: Geheim heeft zo'n leuk topic geplaatst. Dit kon hij echter al tijden weten. Bij uurspel ronde 2 heeft Dark een aantal keer iets geplaatst met zijn naam erbij (ondertekend met Dark), dat topic is te vinden in het archief: wees welkom het door te pluizen. Verder, had hij het een aantal dagen voor mijn vetrek kunnen weten, gezien deze mededeling toen ik die vrijdag ziek was:


iwantwin93 27.12.13 00:48
Hey geheim,

Ik kreeg vanavond een bericht van iwan via whapp dat hij ziek was en op de bank lag, ik neem voorlopig alles van hem over totdat ik hem weer hoor.

Aangezien ik nooit op het leidersforum kijk en dat volledig aan iwan zelf laat blijft het daar stil voorlopig. Ik wou je wel even op de hoogte stellen om misverstanden uit te sluiten.

Mvg,
Dark (co-speler)

Geheimzinnig 27.12.13 01:00
Ha Dark,

Bedankt voor je PM!

Een minder leuk moment om kennis te maken. Hopelijk niets iets ernstig en is hij snel weer beter! Wens hem beterschap van mij en hou me op de hoogte als je wil. Hij is een gewaardeerd bestuurslid. We kunnen niet zonder hem :)

Wil je elke post tekenen met je eigen naam. Dat is wel zo belangrijk voor iedereen om te weten. Alvast dank daarvoor.

Nu we toch contact hebben, kun je iets meer over jezelf vertellen? Bijvoorbeeld wie je bent, ervaringen etc.?
Mijn intro kun je onder Algemeen/Welkom terugvinden.

Groet, Geheim.
(ga nu echt offline, morgen om 06:00 een clear op W36 sturen en checken of het verder rustig blijft) ;)

iwantwin93 27.12.13 01:15
Geen dank, is niet meer dan logisch dat ik je inlicht.

Wat iwan betreft hoop ik net hetzelfde , maar hoorde hem van de hele avond niet meer.. Ik gok erop dat hij slaapt.

Wat mij betreft moet je denk ik iets dieper in je geheugen graven :) ik maakte in het prille begin deel uit van g-minds als volwaardig lid en stelde me toen ook voor :-) (Dark Tempts)

Als je wil kan ik mezelf wel opnieuw even voorstellen voor de nieuwere leden.

Wat het tekenen van de berichten betreft op het forum lijkt mij dat een minder goed idee. Net omdat iwan zo geapprecieerd wordt door de groep lijkt het me beter om dit niet op de voorgrond te schuiven om twijfel te voorkomen. Ik wil immers niet dat er een gevoel ontstaat van laksheid over de leiding omdat hij even afwezig is door 'een kwaaltje', als het niet ernstig is. Indien de situatie zich verder zo houdt kunnen we nog steeds transparant zijn naar de leden toe.

Truste, ik spreek je morgen wel ^^

Geheimzinnig 27.12.13 01:21
Ah, natuurlijk Dark Tempts. Sorry, kwartje viel even niet. Best moe van de kerst(ballen) dagen ;)
Ik wist wel dat je Co zou worden maar heb lang niets van je gehoord. Dus dacht dat dit een gepasseerd station was.

Uiteindelijk is het juist beter om het ook op het forum te melden. Voor nu, totdat we het met Iwan hebben besproken is het voldoende om mij op de hoogte te houden. Dan zal ik, indien nodig, wat meer aandacht aan de bestuurszaken geven.

Het farmen gaat zo lekker dat ik nog even op blijf :D
Even een paar muntjes scoren. Vooral op W36 heb ik dat even nodig :D

Spreek je later!

iwantwin93 27.12.13 01:29
Dat komt omdat ik me maar weinig nog kan bezighouden met het communicatieve aspect van het spel. Ik sloeg onverwachts een heel andere weg in prive en heb een pak minder tijd. Ik sta enkel iwan wat bij met de technische kant van het spel :)

En idd het is een wat rare periode om zeer snel en helder te denken :p

Succes met farmen en je clear morgen :)

Geheimzinnig 27.12.13 01:32
Thanks!! Mijn gevoel zegt dat het moet lukken. Over een paar uur weten we het ;)

Eerst flink door farmen. Hopelijk levert het me 2 muntjes op. Zal close worden of ik straks met 2 edels aan de slag kan ;)

iwantwin93 27.12.13 01:44
Nu ik jou spelstijl wat heb geanalyseerd hier op 34 in de beginfase denk ik ook wel dat het je lukt. :)

Geheimzinnig 27.12.13 01:51
Thanks voor het compliment!

Moet dus een beetje oppassen, Big brother is watching me ;)

iwantwin93 27.12.13 01:57
Al lang niet meer haha :p Maar op dat moment was het behoorlijk spectaculair, mijn gok was dan ook de steun van bovenaf, maar draakje was op dat moment nog een onbekende ;p

Maar de stijl beviel me wel ;)

Geheimzinnig 27.12.13 02:14
Het hebben van TW vrienden heeft soms erg grote voordelen. Was overigens niet alleen draakje maar meerdere accounts. Ook een aantal TW maatjes met top accounts hebben geholpen ;)
In verhouding tot andere een super groot voordeel dus.

Daarna helaas door RL (werk) wat ingezakt. Maar ben weer terug. Er staan al 3 treintjes klaar met bij twee al een reserve edel en 5 full clears, bijna 6 ;)

Binnenkort ff knallen :D

iwantwin93 27.12.13 03:25
Daar kan ik mij al iets bij voor stellen :) kanenkel maar goed zijn voor de stam :)

Geheimzinnig 28.12.13 01:16
Hoe gaat het met Iwan. Al een beetje aan het opknappen?

iwantwin93 28.12.13 01:27
Ik ben alweer een beetje beter ;) Zal morgen weer voornamelijk zelf spelen :P

iwan
(nu vanaf mobiel)

Geheimzinnig 28.12.13 14:16
ok! blij weer wat van je te horen. Wat had je? Griepje?

iwantwin93 28.12.13 14:24
iwantwin93 27.12.13 22:30
Ik weet niet precies wat ik had.. We hadden dus gegeten bij mijn opa en oma, en toen we in de auto stapten om naar huis te gaan kreeg ik het enorm koud (en ik heb het nooit koud..) echt tot op het bot, toen ik thuis kwam had ik het juist heel erg warm, en op gegeven moment zei ik tegen mn moeder: "mam.. teiltje" en toen ging ik over mn nek.. Later ging ik maar slapen (half 10 ofzo), op weg naar boven op de trap erg duizelig geworden en nog een keer over mn nek gegaan en in bed ging alles verder wel weer goed.. Toen vannacht half 3 werd ik wakker en blijkbaar niks gemerkt maar van onder helemaal leeggelopen (raar gevoel, nog nooit gehad :P) dus toen alles schoongemaakt en gedouched.. En toen ik om 13.30 vanmiddag uit mn bed kwam leek alles wel weer goed te gaan.. Maar had nog geen trek in eten of drinken, heb pas om 15.00 iets gedronken en tegen het avondeten heb ik alweer normaal gegeten (kip met rijst en kerriesaus) en dat ging goed.. ontlasting was ook alweer vast, dus ik vind mezelf alweer beter :)


Even omdat ik te lui ben om het opnieuw te typen :) Gister nog echt wel beetje ziek geweest en veel uitrusten, dus kon gister niet werken wat ik wel had afgesproken.. Ben dat nu aan het inhalen ;)

Geheimzinnig 28.12.13 15:00
Inderdaad vreemd. Je zou bijna zeggen dat er iets niet goed was met het eten.... Zo zie je maar, elke dag leer je weer wat bij, ook de minder leuke dingen van het leven ;P

Goed dat je weer een beetje op de been bent.

Ik ga nu boodschappen doen en bij moeders eten.
Spreek je later!Ofwel is hij niet zo helder, ofwel is hij aan het liegen ;)

iwan
Nadat Gminds berichten op hun forum heeft geplaatst om mij (via de mensen die informatie aan mij doorspe(e)l(d)en) voor de gek te houden, heb ik het volgende bericht nogmaals naar alle leden van Gminds en IMG. rondgestuurd:
Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)

iwantwin93 06.01.14 17:06
Aan: Draakje 58;Geheimzinnig;spotcodelot;widowa;Zake.;h00ligan3;Ziara;jomanan;Heer bumba;kyokushin;000000bjorn;white guardx;pellepelle19;jankach;Tupac Shakur;alexblasters;
dd1811;Hemto;.Source;derpius;hate crew deathroll;4444;viamax;flop1001;LaSjenkie;DidierD;rafson;Koning Jenava;Mark1251;Checklarsz;

Spoiler: (Klik hier om te openen of te sluiten!)
Gminds - Draakje 58 vandaag om 00:24 uurBedanken Citaat
Zeg maar terusten, het eerste uur ga ik nog wel redden, daarna wordt het moielijk, Je clears dus wel op tijd versturen he Iwan
Gminds - Heer bumba vandaag om 00:25 uurBedanken Citaat
Hahaha je mocht jij wel eventjes wachten hoor jammer :)
Gminds - Draakje 58 vandaag om 00:27 uurBedanken Citaat
Sorry....
IMG. - Hemto vandaag om 00:27 uurBedanken Citaat
te rusten.

@ draakje, mijn wekker staat. clears vertrekken en zullen om 07u01 aankomen op Iwan

IMG. - Hemto vandaag om 14:07 uurBedanken Citaat
Draakje, net na 00u00:01 had je gevraagd he


Bevel Herbenoemen
Herkomst Speler: Hemto
Dorp: Burcht (471|705) C74
Doel Speler: iwantwin93
Dorp: - C64B85P16 - 036 - (456|681) C74
Katapultdoel: Boerderij
Duur: 10:00:00
Aankomst: 07.01.14 00:00:01:009
Aankomst in: 9:57:04
Verwachte terugkomst 07.01.14 10:00:01
» annuleren
» Verzamelplaats


0 0 7900 0 3511 0 400 100 0


Lieve mensen,

zie de spoiler: Hemto heeft dit spelletje nog niet helemaal begrepen:

7900 bijl = 7900 boerderijruimte
3511 lichte cavalerie = 14044 boerderijruimte
400 rammen = 2000 boerderijruimte
100 katapulten = 800 boerderijruimte:
Totaal = 24744 boerderijruimte

Zoals jullie vast al weten: boerderijen gaan niet verder dan 24.000, en daar gaan je gebouwen nog vanaf.. :)

Bovendien, doen rammen er 14:09:04 over vanuit dat dorp naar het doeldorp. Tenzij Hemto valsspeelt (support aanvraag is al ingediend) en de rammen voorziet van benzinemotoren.. Is dat dus onmogelijk ;)

Conclusie:
- Als je nepberichten op het forum zet: doe het dan goed.
- Nepberichten hebben geen nut, want we zijn niet zo dom daar in te trappen :)

Een fijne week nog verder :) Hopelijk was dit mijn laatste rondschrijven.

iwantwin93

Ps:
- Wil iemand dit onder ogen van Draakje brengen? Ze heeft mij geblokkeerd :( Maar ik wil haar dus niet passeren hiermee
- Checklarsz heeft 0 punten, en waarschijnlijk ondertussen een rood bolletje (gebaseerd op zn volle pakhuizen). Misschien tijd om te kicken?